Експерти з живлення рослин
Рус/Укр
Новини та події

Семінар для аграріїв в Ілляшівці

На початку семінару Віталій Тарасюк звернув увагу технологів-аграріїв на актуальні проблеми пов’язані з нестачею фосфору для рослин на початкових етапах їх розвитку навіть за умов достатнього валового вмісту фосфору у ґрунті. Ефективним рішенням коригування нестачі фосфору у критичні моменти розвитку рослин можуть бути добрива лінійки Kafom від іспанської компанії МЕРИСТЕМ, які містить фосфітну форму фосфору, та швидко компенсують нестачу фосфору в критичні періоди розвитку рослини.

Потім Віталій зупинився на аналізі ринку фунгіцидних засобів та зазначив, що застосування добрив лінійки Kafom підвищить ефективність та термін дії фунгіцидного засобу.СЕМІНАР ДЛЯ АГРАРІЇВ В ІЛЛЯШІВЦІ

 

 

Kafom – це ефективне, швидке і доступне джерело фосфорного підживлення, яке одночасно активізує механізми самозахисту рослин, сприяючи синтезу рослиною імуномудоляторів та антагоністів розвитку патогенів фітоалексинів, фітоантиципінві, дубильних речовин, тощо.

Крім того, Віталій зазначив, що у своїй переважній більшості звичайні фунгіциди, на відміну від Kafom, не діють на ооміцети. Так, застосовуючи звичайні фунгіциди триазольної та бензимидазольної груп, Ви не зможете вберегти свої врожаї від таких захворювань як:

  • Пітіум;
  • Несправжня борошниста роса;
  • Фітофтороз.

Віталій Тарасюк також детально зупинився на такому захворюванні як несправжня борошниста роса (пероноспороз) і зазначив, що стробілуріни діючи на дану групу патогенів не рухається рослиною базипетально, флопмою. А Kafom за рахунок того, що рухається як по флоемі, так і ксилемі, може впоратися з цією хворобою у нихньому ярусі рослинного організму (за рахунок особливої фосфітної форми фосфору). Однією з багатьох порад Віталія була рекомендація внесення Kafom для озимих культур уже при температурі +5, +7 градусів за Цельсієм, оскільки вже при цій температурі всі грибки починають розвиватись.

СЕМІНАР ДЛЯ АГРАРІЇВ В ІЛЛЯШІВЦІ

 

Також Віталій розповів про різні формуляції Kafom, які містять необхідні для правильного розвитку рослин макро та мікроелементи (калій, марганець, цинк, магній, кальцій, мідь). Зазначені елементи є учасниками біохімічних реакцій які відбуваються у рослинній клітині, частина з них входять до складу хлорофілу, водночас сприяючи його синтезу та підвищують інтенсивність фотосинтезу.

Окремо, директор з розвитку продуктів компанії «ПЛАНТА ГРУПП» розповів про біостимулятори MERISTEM, а саме Vigortem-S, CTA Stymulant-4, та зазначив: «Сьогодні існує багато біостимуляторів, але таких за складом, а, отже, і по ефективності як у нас – нема».

Vigortem S:

  1. Унікальне поєднання гуматів, витяжки бурої водорослі, протеїногенних амінокислот та комплексу поживних речовин;
  2. Містить комплекс фізіологічно-активних речовин – цитокініни, гібереліни, ауксини, полісахариди, вітаміни;
  3. Універсальність застосування – обробка насіння, листові підживлення, системи крапельного зрошення та полив;
  4. Створює оптимальні умови для проростання насіння;
  5. Стимулює розвиток кореневої системи;
  6. Забезпечує швидке відновлення та приживлюваність рослин після пересадки;
  7. Сприяє відновленню рослин у стресових станах;
  8. Підвищує ефективність засвоєння добрив;
  9. Покращує структуру грунту при грунтовому внесенні;
  10. Посилює фотосинтез;
  11. Полісахариди сприяють енергетичному метаболізму;
  12. Прискорює дозрівання та підвищує врожайність;
  13. Покращує якісні показники врожаю;
  14. Збільшує терміни зберігання продукції.

CTA Stymulant:

  1. Надпотужний антистресант від стресів будь якого походження (спека, посуха, низькі температури, фізичні пошкодження, пестецидне навантаження, перезволоження, градобій, тощо);
  2. Забезпечує рослинний організм важливими елементами живлення;
  3. Містить комплекс фізіологічно-активних речовин – цитокініни, гібереліни, ауксини, полісахариди, вітаміни;
  4. Сприяє збільшенню врожайності та поліпшує якість врожаю.

Далі директор з розвитку продуктів компанії «ПЛАНТА ГРУПП» розповів про агропродукт компанії MERISTEM Etaboro: «Бор що посилює життєздатність пилкових зерен при застосуванні його по листі перед цвітінням у вигляді препарату «Etaboro» знаходиться у поєднанні з органічним комплексом етаноламіну».

Etaboro:

  1. Включений до реєстру продуктів, що використовуються в органічному землеробстві світу;
  2. Коректор дефіциту бору найвищої якості;
  3. Не містить хлору і важких металів;
  4. Бор поєднаний у нетоксичній для рослин органічній формі з етаноламіном;
  5. Покращує якість запилення квіток;
  6. Сприяє фертильності пилку у несприятливих погодно-кліматичних умовах;
  7. Усуває осипання зав’язі, підвищує плодоутворення;
  8. Покращує кількісні та якісні показники врожаю.СЕМІНАР ДЛЯ АГРАРІЇВ В ІЛЛЯШІВЦІ

 

Віталій Тарасюк неодноразова зазначав про те, що аналогів продукції MERISTEM на ринку добрив нема. Продукція допомагає сучасному аграрію вирощувати конкурентний продукт у будь-яких умовах сучасного мінливого світу, якими б не були несприятливими біотичні та абіотичні фактори. Так, обираючи продукцію торгової марки MERISTEM Ви в першу чергу обираєте високу якість продукції, унікально підібрані компоненти, ефективність застосування, індивідуальний підхід та високу якість обслуговування.

На семінарі від компанії «ПЛАНТА ГРУПП» були також присутні: директор з розвитку компанії Михайло Шаровский, генеральний директор Андрій Кузнецов, регіональний представник Павло Іщук. Представники компанії разом з дистриб’ютором ТОВ «САКУРА АГРО» потенційними та новими партнерами обговорили пріоритетні завдання у подальшому співробітництві.

СЕМІНАР ДЛЯ АГРАРІЇВ В ІЛЛЯШІВЦІ

 

MERISTEM– це продукція, яку варто обирати

ПЛАНТА ГРУПП – це команда, якій можна довіряти