Експерти з живлення рослин
Рус/Укр
Новини та події

Посівна-2019: комплексна підготовка з ПЛАНТА ГРУПП

Незважаючи на те, що в цьому році весна в Україні настала досить рано, багато аграріїв не поспішають розпочинати польові роботи передчасно. Навчені гірким досвідом знають: погода в будь-який момент може піднести неприємні сюрпризи. Проте масштабна посівна компанія вже на носі, а це означає, що кожен фермер, агроном і навіть власник невеликої земельної ділянки всерйоз розмірковує над тим, як підвищити схожість і врожайність сільськогосподарських культур, захистити їх від шкідників, хвороб і кліматичних форс-мажорів. Адже саме від умов вирощування, системи захисту, живлення та догляду за рослинами залежить кінцевий результат — кількість і якість отриманого врожаю.

З року в рік свою допомогу аграріям у вирощуванні різноманітних культур активно надають висококваліфіковані фахівці ТОВ «ПЛАНТА ГРУПП». Нам випала нагода поспілкуватись з маркетинг-менеджером компанії, Оленою Кащенко, яка розповіла нам про важливу роль ПЛАНТА ГРУПП у розвитку аграрного бізнесу України, а також поділилася практичними порадами щодо правильної підготовки до посівної кампанії 2019 року.

Та перш ніж отримати цінні рекомендації, ми вирішили дізнатися більше про компанію ПЛАНТА ГРУПП  та пропоновані нею мікродобрива, які значно полегшують польові роботи та забезпечують дійсно високі врожаї сільськогосподарської продукції.

— Отож, пані Олено, у чому полягає головна ідея, принципи та стратегія розвитку компанії ПЛАНТА ГРУП?

— Щодо головної ідеї компанії, вона лишається незмінною — це допомога українським фермерам отримувати високі врожаї якісної продукції шляхом впровадження технологій із застосуванням мікродобрив від ТМ Meristem. Ми працюємо над введенням на український ринок високоефективних інноваційних мікродобрив європейської якості, надаємо поради щодо їх застосування на вітчизняних культурах в типових для нашого клімату умовах.

Найголовніший принцип нашої команди професіоналів — почути кожного аграрія та допомогти йому вирішити проблеми, пов’язані з вирощуванням сільськогосподарських рослин. Ми орієнтовані на тісну співпрацю з клієнтами, завжди прагнемо задовольнити їхні потреби у досягненні максимальних результатів від застосування добрив ТМ Meristem. Також одним із принципів компанії є постійна робота над інноваціями — ми активно співпрацюємо із виробником мікродобрив, щоб виготовлена продукція обов’язково була екологічною,  високоефективною та відповідала сучасним вимогам і світовим стандартам якості.

Наша основна стратегія полягає не тільки у тому, щоб продовжувати працювати в обраному напрямку, але також передбачає вдосконалення механізмів роботи компанії, пошук нових підходів для впровадження мікродобрив в аграрному секторі України, підвищення якості та рівня більш ближчого контакту з кожним нашим клієнтом.

— Розкажіть про головні напрямки роботи компанії. Які інструменти ви використовуєте для просування вашої продукції та презентації її ефективності?

— Компанія ПЛАНТА ГРУПП є ексклюзивним імпортером мікродобрив ТМ Meristem в Україні. Ми працюємо через мережу дистриб’юторів, однак все одно намагаємось бути якомога ближче до кінцевих споживачів нашої продукції. Саме для того, щоб більш тісно поспілкуватись з нашими клієнтами і презентувати препарати для живлення рослин, в цьому році ми вперше взяли участь у виставці «Зернові технології», яка проходила у м. Києві. Цей захід також відвідав генеральний директор компанії Meristem, Ернесто Сантабалла Бертран, який охоче ділився досвідом з відвідувачами виставки та надавав їм практичні поради щодо застосування добрив.

Цьогоріч, 19–21 червня, ПЛАНТА ГРУПП планує взяти участь у виставці «International Field Days Ukraine», яку влаштовує українсько-німецька компанія DLG. Цей відкритий захід буде проводитись у польових умовах смт Дослідницького, що на Київщині. Наші провідні експерти з живлення рослин радо поспілкуються із агровиробниками та нададуть кваліфіковані поради усім охочим.  

Також у 2019 році наша компанія на правах партнера стане учасником проекту «Золотий хрущ», який проводить Фейсбук-спільнота проекту «СкаЖений Агроном». Це свого роду рейтинг, де серед агрономів буде визначено зірок та мастаків своєї справи.

Серед інших планів нинішнього року — спільно з компаніями-виробниками насіння взяти участь у демо-посівах, де спеціалісти ПЛАНТА ГРУПП зможуть презентувати технології підживлення рослин від ТМ Meristem.

Крім вище згаданих заходів, наша команда професіоналів є постійним учасником проекту «How to grow?» і разом з висококваліфікованим агрономом Юрієм Підлужним демонструє досить високі результати застосування мікродобрив Meristem при вирощуванні овочевих культур.

У нас також є власна сторінка на Фейсбуці, де ми публікуємо результати використання нашої продукції, надаємо рекомендації щодо технології та продуктивності живлення різноманітних рослин.

Одним із постійних та найголовніших напрямків діяльності компанії залишається проведення дослідів у фермерських господарствах із застосуванням наших препаратів. Подібні заходи дозволяють аграріям на власному досвіді переконатися в ефективності наших технологій підживлення. Завдяки позитивним результатам, господарства й надалі залишаються  працювати з ПЛАНТА ГРУПП і згодом стають постійними клієнтами компанії.

Кожного року ми обираємо нові фермерські угіддя, де закладаємо досліди, щоб на практиці продемонструвати високі досягнення із застосування мікродобрив Meristem.

— У чому полягає унікальність препаратів ТМ Meristem? Як правильно їх використовувати під час посівної кампанії, щоб досягти максимальних результатів?

 — Як відомо, у кожного виробника добрив є власний «рецепт», на основі якого створюється кожен окремий препарат. Так, деякі продукти ТМ Meristem мають дійсно унікальний склад, оскільки їх формула була розроблена спеціально для ґрунтово-кліматичних умов України. Тобто, створюючи ці мікродобрива, вчені враховували потреби саме українських сільськогосподарських культур.  

Наприклад, унікальність препарату Vigortem-S полягає у його збалансованому складі, до якого входять гумати, екстракт бурих водоростей та амінокислоти, для засвоєння яких рослина не витрачає додаткових зусиль. Добриво сприяє коренеутворенню, покращує та стимулює розвиток рослини. Спеціалісти нашої компанії щоразу переконуються у тому, що саме такий склад препарату забезпечує потужний старт росту будь-якої культури. Тому застосування Vigortem-S особливо ефективне на початкових етапах розвитку рослини. Добриво сприяє швидкому відновленню рослин після стресу, а овочевих та плодово-ягідних культур — ще й після пересадки на постійне місце.

Ще одна перевага цього препарату — його універсальність. Добриво можна застосовувати  для обробки насіння, листкового живлення та крапельного зрошення рослин.

Серед унікальних продуктів ТМ Meristem є лінійка препаратів Kafom — рідких спеціальних мікродобрив на основі фосфітів. Завдяки фосфітній формі препарат проникає в мезофіл листка за 1–2 год, чим вигідно відрізняється від інших фосфорних добрив, що мають фосфатну форму. Препарати Kafom дуже ефективні на ранніх стадіях росту рослин, коли виникає гостра нестача фосфору. Добрива швидко усувають цю проблему, сприяють повноцінному  розвитку та позитивно впливають на закладення майбутнього врожаю. Крім того, препарати Kafom мають властивість фунгіцидів — пригнічують метаболізм грибів класу Ооміцети, при цьому не завдаючи шкоди рослинам та корисним мікроорганізмам. Залежно від формуляцї добрива Kafom містять магній, цинк, мідь, калій, марганець та кальцій, що дозволяє підібрати найбільш оптимальний препарат для кожної окремої культури.

Саме завдяки численним незамінним властивостям цих мікродобрив, фахівці ПЛАНТА ГРУПП рекомендують розпочинати посівну кампанію із обробки насіння польових культур у робочому розчині препаратів Vigortem-S та Кafom Zn або Кafom Zn-Mn.  Така передпосівна підготовка забезпечить швидке проростання насіння, захист від грибкових захворювань та  збалансоване живлення рослин на початкових етапах життєдіяльності.

Vigortem-S також рекомендований для замочування саджанців плодово-ягідних, обробки насіння і замочування розсади овочевих культур. Препарат стимулює коренеутворення польових культур та значно підвищує ефективність застосування основних добрив. 

— На вашу думку, яка система живлення є найбільш оптимальною та продуктивною для сільськогосподарських рослин впродовж всього періоду вегетації?

— Подальше підживлення всіх видів культур доцільно проводити мікродобривами з різним складом, залежно від індивідуальних потреб рослин у ту чи іншу фазу розвитку.

Наприклад, перед фазою цвітіння необхідно обов’язково забезпечити рослини бором, оскільки зазвичай цей мікроелемент знаходиться в ґрунті у важкодоступній для рослин формі. При дефіциті бору значно знижується кількість зав’язі та продуктивних квіток, тому в результаті зменшується і об’єм врожаю.

Щоб уникнути подібних проблем, рекомендуємо перед закладанням генеративних органів рослин застосовувати добриво Etaboro. Воно сприяє більш якісному заплідненню та максимальному розкриттю генетичного потенціалу сільськогосподарських культур. Цей препарат абсолютно нетоксичний для рослин, не містить у своєму складі хлору та важких металів. Саме завдяки своїй екологічності Etaboro зареєстрований у Європі як препарат для органічного землеробства.  

Щоб поліпшити якість вирощуваної продукції, рекомендуємо вчасно підживлювати рослини добривом Aminomax. Найдоцільніше проводити підгодівлі цим добривом у фазу формування плодів. Препарати Aminomax отримані шляхом гідролізу рослинної речовини і мають унікальну амінограму. До їхнього складу входять протеїногенні амінокислоти, які одразу ж після надходження в рослину використовуються нею для синтезу білків.

Добрива Aminomax представлені двома видами: на основі азоту та кальцію. Aminomax-N підвищує якість врожаю польових культур, Aminomax-Са — плодово-ягідних та овочевих. Завдяки властивості кальцію укріплювати клітини стінок плодів, значно покращується лежкість і транспортабельність вирощеної продукції. Добрива Aminomax  також здатні відновлювати  рослини після стресу.

Ще один надпотужний антистресант та стимулятор росту — препарат CTA Stymulant-4.  Він допомагає рослинам подолати різні несприятливі умови вирощування, такі як перепади температур, посуха, надлишок вологи, градобій, пестицидне навантаження тощо. До складу CTA Stymulant-4 входить екстракт бурих водоростей, збагачений хелатованими мікроелементами, а також комплекс фізіологічно-активних речовин: цитокініни, ауксини, гібереліни та ін. Оскільки добриво отримують не хімічним синтезом, воно дуже швидко поглинається, засвоюється і використовується рослиною для подолання стресових навантажень. Тому доцільно застосовувати цей препарат для того, щоб швидко і з мінімальними втратами врожаю подолати вплив стресу на рослини.

Також у лінійці нашої продукції представлені 4 види кристалічного комплексного добрива MERISTEM NPK з різним співвідношенням корисних елементів. Препарати MERISTEM NPK не містять хлору та інших шкідливих добавок, вони підходять і для листового живлення, і для крапельного зрошення культур. Завдяки різним формуляціям ці добрива можна застосовувати для всіх видів сільськогосподарських культур залежно від їхніх потреб.

Як бачите, щоб забезпечити безперервне живлення вирощуваних культур та захистити їх від погодних стресів, варто вносити добрива ТМ Meristem на кожному етапі розвитку рослин впродовж всього вегетаційного періоду.

— Цікаво, а як добрива ТМ Meristem впливають на ґрунт та чи безпечні вони для навколишнього середовища?

— На жаль, українські ґрунти з кожним роком втрачають свою родючість. Науковці, які займаються вивченням цього питання, б’ють на сполох та закликають агровиробників більш виважено підходити до внесення добрив. Адже при інтенсивному вирощуванні рослини виносять із ґрунту значно більше поживних речовин, ніж потім повертається на земельні ділянки. Тому ми рекомендуємо застосовувати мікродобрива ТМ Meristem для того, щоб не порушувати родючість ґрунту та забезпечити посівам повноцінне живлення.

Не варто забувати, що для ефективного засвоєння основних добрив, таких як Карбамід та Селітра, рослинам також потрібні мікроелементи. Це свідчить про те, що технології вирощування з мікродобривами мають бути обов’язковими для кожного агровиробника.

Добрива ТМ Meristem ідеально підходять для цих цілей. Всі препарати абсолютно безпечні для навколишнього середовища, вони повністю поглинаються і засвоюються рослинами та не накопичуються у ґрунті. Препарати ТМ Meristem не токсичні для рослин, оскільки не містять важких металів та хлору. Вся наша продукція має сертифікати якості та відповідає необхідним стандартам виробництва.   

— І на завершення хотілося б дізнатись про плани компанії ПЛАНТА ГРУПП на найближче майбутнє. Чи чекати нам нових удосконалених препаратів від ТМ Meristem?

— Взагалі компанія Meristem має значно ширшу лінійку продуктів, ніж та, що представлена в Україні. У цьому році ми плануємо проводити досліди на українських ґрунтах, щоб перевірити ефективність цілого ряду нових препаратів. Якщо новинки успішно пройдуть апробацію в Україні,  вони будуть зареєстровані та представлені на ринку для застосування на наших традиційних сільськогосподарських культурах.

Компанія Meristem безперервно проводить наукові пошуки нових рішень для українського агросектору. На даний момент ми очікуємо завершення тестування одного із препаратів, який був би дуже цікавим для вітчизняних аграріїв. За умов позитивних показників, ми протестуємо препарат у ґрунтово-кліматичних умовах України, та в разі успішних  результатів зможемо запускати цей продукт у продаж.

Наша професійна команда постійно переглядає сучасні потреби аграріїв та намагається  знайти в лінійці продукції ТМ Meristem потрібні препарати, які б задовольнили кожного споживача. Ми активно співпрацюємо з технологами компанії Meristem, щоб вирішити важливі задачі, які стоять перед кожним українським агровиробником.

— Бажаємо вам успіхів, дякуємо за інтерв’ю!