Експерти з живлення рослин
Рус/Укр
Новини та події

Закладаємо урожай суниці садової вчасно

Після плодоношення рослини суниці садової виснажені та ослаблені. Але саме в цей період визначається урожай наступного сезону. Оскільки закладка і диференціація генеративних бруньок починаються в поточному році, який передує плодоношенню, і закінчуються восени цього ж року або наступної весни (залежно від сорту). Тому, починаючи з другої половини літа, рослини найбільш чутливі до дисбалансу елементів живлення та різних стресових факторів. 

Тобто першим критичним періодом у закладці урожаю на наступний сезон являється закінчення плодоношення в поточному сезоні.

Часто після плодоношення проводять омолодження кущів, обрізку пошкодженого, хворого, підгнилого чи сухого листя, а також квітконосів, що відплодоносили. Тому варто подбати про відростання нової листової маси. Адже кущ суниці садової повинен мати до осені добре розвинену як кореневу систему, так і надземну частину. У її листя є важлива функція - вони забезпечують зимостійкість всього куща. 

Тобто не варто залишати суницю садову без листя напередодні зими. Саме тому експерти з живлення рослин нашої компанії рекомендують використовувати у цей період біостимулятори Вігортем-С або ЦТА Стимулянт-4. Вігортем-С являється унікальним препаратом, оскільки він стимулює розвиток кореневої системи, збільшення кореневих волосків, а також відростання листової маси. ЦТА Стимулянт-4 - це потужний антистресант та активатор фізіологічних процесів у рослині.

Безпосередньо на закладку генеративних органів впливає достатнє забезпечення насаджень бором. Наші експерти рекомендують застосовувати препарат Етаборо, який в ЄС зареєстрований для органічного землеробства. Також крім цього використовуємо препарат на основі фосфітів Кафом К, який містить у своєму складі 30% фосфору та 20% калію. 

Суниця садова успішно витримує низькі температури взимку за наявності снігового покриву. Але варто провести заходи, спрямовані на підвищення морозостійкості. А саме - використання Кафом Zn-Mn перед входом в зиму забезпечує накопичення цукрів рослиною, що автоматично підвищує витривалість до низьких температур.

Повну схему підживлень для суниці садової можна переглянути та завантажити тут.

Гарних Вам врожаїв!